Bivirkninger ved tandblegning

Selvom resultatet af en tandblegning kan være flot, så kan der også være nogle bivirkninger ved tandblegning. Mange mennesker vil nemlig opleve, at deres tænder bliver mere gule, end hvad de tidligere har været, når de får lavet en tandblegning. En tandblegning kan derfor have nogle bivirkninger, som ikke er ønskede. Disse bivirkninger ved tandblegning skyltes, at en tandblegning ætser emaljen på tænderne, og det betyder at de hvide tænder ikke holder forevigt.

Efter længere tid risikerer man nemlig, at tandbenet bliver blottet og dette vil skabe et resultat, der får tænderne til at fremstå mere gule, end hvad tilfældet var før en tandblegning blev udført. Det kan derfor godt siges, at en tandblegning kan give bivirkninger.

Er tandblegning skadeligt?

Mange eksperter peger på, at de bivirkninger, der er ved en tandblegning er så få, at det sagtens kan svare sig, at få lavet en tandblegning, hvis man ønsker at få hvide tænder. Først efter mange tandblegninger vil der kunne opstå potentielle bivirkninger ved tandblegning. Det betyder, at du skal have lavet en tandblegning mange gange, før emaljen på dine tænder er ødelagt og at det gule på dine tænder bliver synligt. Det kan derfor konkluderes, at en tandblegning ikke er skadeligt, med mindre den laves gentagende gange på de ellers raske tænder.

Det er dog vigtigt at huske på, at en tandblegning skader tændernes emalje en smule. Der kan derfor forekomme bivirkninger ved tandblegning. Jo oftere du får lavet en tandblegning, jo større vil chancerne også blive for, at din tandblegning giver bivirkninger. Børst derfor dine tænder godt, således at du undgår at få lavet mange tandblegninger, der potentielt kan være skadelig for dine hvide tænder. Pas derfor godt på dine tænder, men få lavet en tandblegning, hvis det er nødvendigt for at få dine hvide tænder tilbage.

Skal jeg være bange for bivirkninger ved en tandblegning?

Det korte svar på dette spørgsmål er nej. Selvom en tandblegning kan give bivirkninger, skal du ikke være bange for, at de opstår første gang, at du får lavet en tandblegning af dine tænder. Vil du læse mere om tandblegning, kan du læse mere her. Her finder du gode råd om tandblegning og hvordan du kan beholde dine hvide tænder i mange år fremover, så du slipper for at få de bivirkninger, der kan opstå, hvis du får lavet gentagende tandblegninger.

Vær derfor ikke nervøs for at få lavet en tandblegning første gang, da du meget sjældent vil opleve bivirkninger. Forsøg dog alligevel at undgå en tandblegning, ved at børste dine tænder to gange dagligt. Alt andet lige, så slider en tandblegning en lille smule på emaljen, hver gang den udføres, og det betyder, at der på længere sigt kan blive større risiko for, at du får bivirkninger ved tandblegning.

Er du ikke helt skræmt væk endnu, så kan du købe et tandblegningssæt lige her.