Ryger tænder – Slip af med dine nikotin tænder

Ryger tænderAt rygning er usundt, det behøver jeg vist ikke forklare dig. Det vil jeg ikke fortælle dig om i denne artikel. Det kan du læse om så mange andre steder på nettet.

Derimod vil jeg i denne artikel forsøge at hjælpe dig med at undgå nogle af de gener der kan opstå når du ryger.

Rygning og tænder hører ikke sammen

Cigaretterne indeholder nikotin og tjære. Både nikotin og tjære har det med at farve både vore hænder, negle og ikke mindst vores tænder gule. Vi kan derfor få gule tænder af rygning. Disse mørke og gullige pletter og misfarvninger får rygeren til at se usoigneret ud (ja, nogle mener ligefrem ulækker). Men fortvivl ikke, da der findes løsninger.

Nikotin og tjæren fra rygningen sætter sig over tid som mørke, brunlige og gullige pletter og plamager på tænderne. Det trænger ind i overfladen af emaljen og sætter sig fast. Et gammelt husråd lyder at man kan holde det nede ved at skylle munden med vand, lige efter man har røget. Men dette er ikke videnskabeligt bevist, at det hjælper. Det kan holde noget af syren væk, så man måske undgå huller, men misfarvninger hjælper det ikke rigtigt på.

Mange tror iøvrigt fejlagtigt, at man kan undgå gule tænder ved at tygge skrå eller bruge snus. Begge dele giver stadig gule og mørke tænder. Så du undgår ikke på denne måde at få misfarvede tænder.

Hvordan slipper man så af med ryger tænder?

Der findes nogle ting du kan gøre for at undgå at få gule ryger tænder. Her vil jeg lige liste et par af de almindelige ting du kan gøre. Det hjælper ikke 100% men kan udskyde misfarvningen lidt. Senere kommer det bedste råd, som stort set kan holde misfarvningen hen.

Børst dine tænder 2-3 gange om dagen. Så holder du det meste skidt og snavs væk og det får ikke lov til at sidde på tænderne så længe og trænge ind.

Du kan også gøre det til en vane at du lige skyller eller børster dine tænder, umiddelbart efter at du har røget. Så gør du da hvad du kan, for at fjerne nikotin og tjære fra munden så hurtigt som muligt.

Der findes også en række andre råd, til hvordan du kan holde dine tænder hvide, eller hvidere i hverdagen. Herunder gælder det at du kan bruge blegende tandpasta (Whitening) og blegende tyggegummi.

Speciel tandpasta til rygere

Tandpasta til rygereDet ultimative tip er dog, at bruge en tandpasta der er specielt udviklet til at hjælpe rygere med deres gule tænder. Denne tandpasta går meget målrettet til værks for at reducere nikotin i din mund.

Clinomyn tandpastaen er meget effektiv til at holde misfarvninger af tænderne pga. rygning nede på et minimum, da den aktivt går ind og fjerner nikotinen.

Tandpastaen bør bruges dagligt, dog skønnes det at én gang dagligt bør være nok, hvorfor du kan bruge en mere normal tandpasta de andre gange du børster tænder.

Du kan købe Clinonym tandpastaen til rygere ved at klikke her.

Speak Your Mind

*